Geoblog.pl    Mala1    Podróże    Pierwszy Spływ Wisłą    Kanał Żerański
kwi

Kanał Żerański

Polska
Polska, Warszawa

Wyszliśmy ze śluzy na Żeraniu. Podróż psrzez Warszawę była po części rzewna, po części pouczająca. Miasto rodzinne widziane z nietypowego położenia. Ostatni raz byłem w Warszawie na wiśle 33 lata temu. Nic nie pamiętam, ale na pewno się zmieniła. Jak się jedzie Wisłostradą i człowiek patrzy na rzekę, to się wtedy myśli "ale by było fajnie". No to właśnie było fajnie.
Przy Grubej Kaśce, u wejścia do portu Wodociągów powitali nas Barti i jego kolega Włodek. Pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Włodek miał kiedyś łódkę P37. Nie wiemy, co to jest, ale zgadujemy, że 370 cm. Czyli można krócej, Mikołaju; wystarczy chcieć.
A na moście Kierbedzia Jurek stał z aparatem. Natrzaskał nam zdjęć - tak wynikało z jego ruchów. Pewnie się tam wykrzywiał do okienka jak nie wiem co. Ja się wykrzywiam, jak robię zdjęcia. Jurku, dzięki w imieniu Kapitana! Pierwsze zdjęcia jednostki z mostu.
Przed śluzą złożyliśmy maszt. Niepotrzebnie, jak się okazuje. I śluza i, jak na razie, wszystkie mostki na kanałku wysokie są.

Nitek
Nitek - 2013-04-30 13:49
No, ja nie wiedziałam, że w Andrzejku drzemie taki literat. Jestem naprawdę pod wrażeniem. A w ogóle, to chyba będę musiała zrewidować swoje nastawienie do blogów.
Bardzo fajna podróż, Panowie Żeglarze.
Może by jednak pomyśleć o tym Hornie, fajnie by się czytało.
Pozdrawiam i ściskam

zula
zula - 2013-04-30 14:07
Brawo !!! ,
pozdrawiam

BoRa
BoRa - 2013-04-30 17:39
Zdjęcia z mostu - świetny pomysł, wreszczie widać jaka to fajna jednostka plywająca.
Jeśli chodzi o proporcje, to więcej was niż tej łajby.

zwiedzili 0.5% świata (1 państwo)
Zasoby: 37 wpisów37 53 komentarze53 131 zdjęć131 2 pliki multimedialne2

Nasze podróże